Wat is diervriendelijke kleding?

Diervriendelijke kleding is kleding waarbij voor de productie geen dierlijke producten gebruikt of verwerkt worden. Een ander woord voor diervriendelijk kan ook vegan zijn. Als kleding vegan is dan wordt er bijvoorbeeld geen wol, leer, bont, vilt, veren, zijde of suède verwerkt.

 

Meer over onze producten

Welke labels heeft diervriendelijke kleding?

Het belangrijkste kenmerk voor diervriendelijke kleding is het PETA Approved Vegan label. Dit label is een indicator dat er voldaan is aan het feit dat er geen dierlijke producten verwerkt zijn in de kledingstukken.

Omdat we bij IT’S PAWSOME grote dierenvrienden zijn vinden we het belangrijk dat onze kleding dit label heeft. Op deze manier hopen we een positieve invloed te hebben op het milieu en de dieren en mensen om ons heen.

Naast het PETA Approved Vegan label heeft IT’S PAWSOME kleding nog meer labels die staan voor duurzaamheid en (premium) kwaliteit.

Waarom vegan kleding?

De kledingindustrie is net als veel andere massale industrieën geen diervriendelijke keten. Naast het milieu lijden ook veel dieren onder het feit dat wij als mensen constant gebruikmaken van de middelen om ons heen. Dieren worden op grote schaal gebruikt om in onze behoefte te voorzien en wij zijn de enige die hier iets aan kunnen doen.

Door kleding te dragen waarin geen dierlijke producten verwerkt zijn kun jij een positieve bijdrage leveren aan het diervriendelijk maken van de kledingindustrie.

Populaire producten