Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een woord wat tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt en dat is best logisch. Door de Wereldcommissie voor Milieu en Ontwikkeling wordt duurzaamheid omschreven als “de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Wanneer je dit leest merk je dat duurzaamheid dus op veel manieren gebruikt worden, invulling en betekenis kan geven.

Meer over onze producten

Duurzaam zijn als bedrijf

Wij als IT’S PAWSOME proberen dit woord ook op onze eigen manier een invulling te geven. Zo gebruiken wij het woord duurzaam in alle facetten van onze bedrijfsvoering omdat wij dit persoonlijk belangrijk vinden, zo belangrijk dat het ten grondslag ligt aan de oprichting van ons bedrijf. Daarbij is ons uitgangspunt een duurzame relatie van mens tot mens, mens en dier en naar onze aarde.

Mede daarom is het voor ons een reden om de hond als boegbeeld te kiezen, een dier wat voor velen dicht bij ons staat, verbintenis brengt en als dier een belangrijk onderdeel is van het totale leven op aarde. Je kunt dus stellen dat het woord duurzaam als rode draad door ons gehele bedrijf heen loopt.

Waarom is IT’S PAWSOME duurzaam?

Technische voorbeelden hiervan vind je terug in de samenstelling van onze producten. Bijvoorbeeld het biologisch katoen en het gerecyclede polyester, beiden duurzame materialen welke ook gecertificeerde labels bevatten. Zo weten we ook dat het niet enkel loze beloftes zijn. Mocht je meer info over deze labels willen hebben je vindt ze hier bij ons op deze website, je leest er o.a. meer wat er gedaan wordt om duurzaam met de natuurlijke bronnen, maar ook op humanitair vlak voor de juiste weg wordt gekozen. Buiten onze website is er ook veel informatie te vinden op de website van Milieu Centraal

Meer over duurzame kleding

Met minimale impact op het milieu

Ook bij de verpakkingen proberen wij enkel duurzame materialen te gebruiken. Uiteindelijk vinden wij het belangrijkste dat we allemaal nadenken over het beperken van verspilling en vervuiling. We willen producten leveren van goede kwaliteit waar men een lange tijd van kan genieten. Hoe mooi is dat als het kan in met een zo min mogelijke impact op ons milieu, daar zijn we bij IT’S PAWSOME dagelijks mee bezig en ook trots op!

naar de shop