Wat is vegan kleding?

Vegan kleding of vegan fashion wordt steeds populairder. Maar wat is vegan kleding nu precies? De belangrijkste eigenschap van veganistische kleding is dat er tijdens de productie geen dieren of dierlijke materialen aan te pas zijn gekomen. Concreet betekent dit dat er geen wol, leer, bont, vilt, veren, zijde of suède aan te pas gekomen is.

Meer over onze producten

Waarom kiezen wij vegan kleding?

Buiten het feit dat wij zelf grote dierenvrienden zijn hopen we door gebruik te maken van kleding met het PETA Approved Vegan label een verschil te maken. Een verschil dat een positieve invloed heeft op de dieren en het milieu om ons heen.

De kledingindustrie is net als veel andere massale industrieën geen schoolvoorbeeld van een diervriendelijke keten. Veel dieren lijden onder het feit dat wij als mensen constant meer en intensiever gebruikmaken van de middelen om ons heen. Dieren worden op grote schaal misbruikt om in onze behoefte te voorzien en wij zijn de enige die hier iets aan kunnen doen.

Waarop moet ik letten bij vegan kleding?

Het PETA Approved Vegan label is een mooie indicator dat er geen dierlijke producten verwerkt zijn in je kledingstuk. Buiten het feit dat er in veganistische kleding geen dierlijke producten verwerkt zitten kun je ook letten op andere labels. Labels die bijvoorbeeld kwaliteit garanderen, evenals labels de oorsprong en omstandigheden waaronder ze geproduceerd zijn in de gaten houden. Een ander voorbeeld hiervan is;

  • Organic 100; De Organic Content Standard norm controleert de aanwezigheid en hoeveelheid biologisch materiaal in een eindproduct en controleert de weg die de grondstoffen hebben afgelegd bron tot product.
Meer over vegan kleding

Het is niet zo lastig als je denkt

Vraag jij je nu af; wat kan ik doen? Mooi! Dan ben je op de goede weg. Het antwoord op de vraag is niet zo ingewikkeld.

Het simpelweg controleren van de labels die in je kledingstukken zitten is al een begin. En als je een begin maakt ben je al goed op weg!

naar de shop

Populaire producten