Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is een verzamelnaam voor kleding die geproduceerd wordt zonder mensen, dieren, of het milieu te schaden.

De kledingindustrie een zeer vervuilende industrie. Veel kleding uit de ‘fast fashion’ industrie wordt geproduceerd en vervolgens erg weinig gedragen. Een kledingstuk wordt gemiddeld zelfs slechts 7 keer gedragen. Van alle afgedankte kleding wordt slechts 1% gerecycled. De rest eindigt bij het vuilnis of wordt simpelweg verbrand.

Meer over onze producten

Welke labels heeft duurzame kleding?

Duurzame kleding kun je op meerdere manieren herkennen, een belangrijke is het bekijken van de labels in de producten. IT’S PAWSOME kleding voldoet aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, het gebruik van minimale grondstoffen, het niet veroorzaken van dierenleed en het waarborgen van goede kwaliteit. Hieronder vind je een aantal labels die van toepassing zijn op één of meerdere productgroepen van IT’S PAWSOME.

Wat is veganistische kleding?

Veganistische kleding is kleding die geen dierlijke producten bevat, zoals wol of leer. Veganistische kleding is vrij van dierenleed en daarnaast vaak ook milieuvriendelijker.

IT’S PAWSOME kleding draagt het PETA Approved Vegan label. PETA is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.

Populaire producten